29 Temmuz 2012 Pazar

Yemek Masası Nasıl Hazırlanır ?

Lezzetli yemekleri şık bir masayla taçlandırmak şüphesiz ki yemeklere ayrı bir keyif katar. Sıradan yemekler bile özenle hazırlanmış bir sofrada çok daha lezzetli olacaktır.Genellikle bu tarz sofralar misafirler için özel davetlerde kurulur ve her şeyin kusursuz olması istenir. Şunu unutmamak gerekir sofraya koyacağınız en ufak detaylar bile sofranın görünümünü tamamen değiştirecektir.


 Renk de oldukça önemli, tabiki beyaz bir sofra ilk bakışta gözü dolduracak ve mükemmel bir görünüm sergileyecektir fakat ne yazık ki beyazın kullanımı oldukça zor olduğundan misafirleriniz rahat olamayacaktır. Bu sebeple pastel renkleri kullanmanızı tavsiye ederim. Mühim olan masanın belli bir uyum ve düzen içinde olmasıdır. Gelelim sofrada kullanacağınız parçalara ve bu parçaların yerleştirilmesine…

MASA YERLEŞİMİ
İçten dışa doğru
  • Yemek çatalı : Tabağın sol kısmına
  • Yemek bıçağı : Tabağın sağ kısmına
  • Yemek kaşığı : Tabağın sağında bıçak içeride kalacak şekilde
  • Meze çatalı ; Tabağın solunda
  • Meze kaşığı : Tabağın önünde, sapı sağa bakacak şekilde
  • Pasta-tatlı çatalı : Tabağın önünde, sapı sola bakacak şekilde
  • Pasta-tatlı bıçağı : Tabağın önünde keskin kısım tabağa bakacak şekilde ve sapı sağa doğru
  • Su bardağı tabağın sol ön kısmında
  • Meşrubat bardağı : Su bardağının yanında
  • Peçete : Tabağın solunda


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder