29 Haziran 2012 Cuma

Chrome Tahtı Ele Geçirmek Üzere




Chrome için beklenen sonuca az zaman kaldı gibi görünüyor. Google, son derece iddialı tarayıcısı Chrome ile de birinciliği yakalaması artık an meselesi. Ünlü analiz sitesi StatCounter verilerine göre Internet Explorer ile Chrome arasındaki kıyasıya rekabet Chrome’un zaferi ile sonuçlanacak gibi görünüyor.


Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share
İnternet Explorer, Windows işletim sistemi ile gelmesi avantajına rağmen kullanıcılar tarafından ikinci plana itilmeye engel olamadı. Chrome’ da ki bu yükseliş kimileri için ürün kalitesi olarak adlandırılırken bir çok uzman tarafından da marka güvenilirliği ile yorumlanıyor. Çünkü bir çok insana göre Google denince akla gelen ilk özelliklerinden birisi sağladığı güven. Hal böyle olunca Microsoft’un vazgeçilmez olmasına rağmen oluşturduğu kötü imaj sayesinde çok ciddi avantajlara sahip olmasına rağmen Google karşısında düşüşü engellenemiyor.
Webin giriş kapısı olan browser sektöründeki lider bir nevi internetin lideri olarak adlandırılacağından, bu kıyasıya mücadelenin sonucu merakla izlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder